Kuidas köögiviljad maitsvamaks teha?
Üheks nipiks on lisada neid köögivilju, mis ei maitse, toitudesse, mis sulle muidu maitsevad: segada tükeldatud brokolit pasta ja juustuga või lisada suvikõrvitsaviile, hakitud spinatit, keedetud porgandit lasanjeplaatide vahele, lisada omletile kõikvõimalikke köögivilju, nagu näiteks tomateid, spinatit, seeni või brokolit.

Varieeri oma salateid, kasutades rohkesti erinevaid köögivilju, nagu kurk, porgand, oad, redised, tomat, brokoli, lillkapsas, lehtsalat jm. Maitsesta salateid õli- või mahlakastmega ning erinevate maitsetaimede ja -ainetega.

Üldjuhul maitsevad kuumtöötlemata köögiviljad paremini kui kuumtöödeldud. Samuti on nad krõmpsuvad, mis on paljude jaoks meeldivam kui pudrused keedetud viljad. Valmista värsked köögiviljad ette – koori ja tükelda nad paraja suurusega tükkideks või kangideks. Tee sinna juurde ise maitsev dipikaste maitsestamata jogurtist ja küüslaugust või murulaugust.

Vahelduseks võid proovida ka köögiviljade grillimist. Kui liha on valmis küpsetatud, pane restile või varda otsa eelnevalt õrnalt oliiviõliga ülepintseldatud paprikat, porgandit, sibulat, seeni, suvikõrvitsat, baklažaani või sparglit.

Mõnedel köögiviljadel tuleb kuumtöötlemisel esile kibedam maitse. Seda küll kõik inimesed ei tunne, kuid on neid, kelle jaoks võivad sellised köögiviljad tunduda vägagi kibedad. Sellisteks on peamiselt peakapsas, brokoli, lillkapsas, Brüsseli kapsas, aga ka lehtsalat. Seetõttu ei tasu neid väga kaua kuumtöödelda, sest seda enam nende kibe maitse esile tuleb. Samuti säilitavad nad sel viisil paremini oma värvi, välimuse ja tekstuuri. Kibeda maitse vähendamiseks tasub praadides kasutada pisut õli; lisada neile kastet, mis on veidi soolase või hapuka maitsega (soja, palsamiäädikas, sidrun) või magusa maitsega (mesi, moos).

Kui mitte midagi muud ei aita, siis veidi juustu või juustukastet köögiviljade peal teeb selle alati maitsvaks.

« Eelmine  |  Järgmine »
VILJARATAS      KÖÖGIKA      5 PÄEVAS      VEEL HUVITAVAT